जय जय गिरिबरराज किसोरी (Jai Jai Giribaraj Kisori)

“जय जय गिरिबरराज किशोरी” एक भक्तिपूर्ण भजन है जो माता पार्वती की महिमा का गुणगान करता है। इसमें भगवान शिव और माता पार्वती के दिव्य स्वरूप, उनकी कृपा, भक्ति और आशीर्वाद का सुंदर वर्णन किया गया है। यह भजन भक्तों को आध्यात्मिक शांति प्रदान करता है और भक्ति भाव को प्रगाढ़ करता है।

जय जय गिरिबरराज किसोरी (Jai Jai Giribaraj Kisori) lyrics in Hindi

जय जय गिरिबरराज किसोरी।

जय महेस मुख चंद चकोरी॥

जय गजबदन षडानन माता।

जगत जननि दामिनी दुति गाता॥

देवी पूजि पद कमल तुम्हारे।

सुर नर मुनि सब होहिं सुखारे॥

मोर मनोरथ जानहु नीकें।

बसहु सदा उर पुर सबही कें॥

कीन्हेऊँ प्रगट न कारन तेहिं।

अस कहि चरन गहे बैदेहीं॥

बिनय प्रेम बस भई भवानी।

खसी माल मुरति मुसुकानि॥

सादर सियँ प्रसादु सर धरेऊ।

बोली गैरी हरषु हियँ भरेऊ॥

सुनु सिय सत्य असीस हमारी।

पूजिहि मन कामना तुम्हारी॥

नारद बचन सदा सूचि साचा।

सो बरु मिलिहि जाहिं मनु राचा॥

मनु जाहिं राचेउ मिलिहि सो बरु सहज सुंदर सांवरो।

करुना निधान सुजान सीलु सनेहु जानत रावरो॥

एही भाँती गौरी असीस सुनी सिय सहित हियँ हरषीं अली।

तुलसी भवानिहि पूजि पुनि पुनि मुदित मन मंदिर चली॥

Jai Jai Giribaraj Kisori lyrics in english

Jai Jai Giribaraj Kisori,
Jai Mahesh Mukh Chand Chakori.

Jai Gajabadan Shadanan Mata,
Jagat Janani Damini Duti Gata.

Devi Puji Pad Kamal Tumhare,
Sur Nar Muni Sab Hohin Sukhaare.

Mor Manorath Janahu Neeken,
Basahu Sada Ur Pur Sabhi Ken.

Kiheu Pragat Na Karan Tehin,
As Kahi Charan Gahe Baidehin.

Binay Prem Bas Bhai Bhavani,
Khasi Mal Murti Musukani.

Sadar Siya Prasadu Sar Dhareu,
Boli Gairi Harashu Hiyan Bhareu.

Sunu Siya Satya Asees Hamari,
Pujihi Man Kamana Tumhari.

Narad Bachan Sada Soochi Sacha,
So Baru Milhi Jahi Manu Racha.

Manu Jahi Racheu Milhi So Baru Sahaj Sundar Sanwaro,
Karuna Nidan Sujan Seelu Sanehu Janat Rawo.

Ehi Bhanti Gauri Asees Suni,
Siya Sahit Hiyan Harashin Ali.

Tulsī Bhawanihi Puji Puni Puni,
Mudita Man Mandir Chali.

Scroll to Top